Burun yüzümüzün ortasında, karakteristiğimizi belirleyen en önemli organımız. Burun şeklinden hoşnut olmayanların imdadına ise burun estetiği yetişiyor. Sadece şekil bozukluğu değil söz konusu olan, nefes almakta da güçlük çeken çok hastam var. Bazıları bunun farkında, bazıları değil.

Güzel burun kavramı göreceli bir husus. Bazısı sivri burundan hoşlanırken, başkası da kaydırak burunu sevebiliyor. Benim tercihim ise yüze uygun büyüklük ve şekilde, ameliyat olduğu bariz olmayan bir burun yapmak. Son yıllarda doğallık moda olduğu için çoğu hastamın tercihi de bu yönde. Ancak bazı kişiler özgün burun yapısı isteyebiliyorlar. Biz estetik cerrahlar hastamızı mutlu etmek istediğimiz için bu tercihlere saygı gösteriyoruz. Ancak herkese standart yaptığımız işlem nefes alıp verme işlevinin korunması ve daha iyi hale getirilmesi.

Bazı yüzler çok güzel, incecik olabiliyor. Ama ortasında koskocaman bir burun sanki oraya sonradan kondurulmuş gibi olabiliyor. En güzel sonuçları bu tür burunlarda alıyoruz. Bir anda kişinin görünümü değişiyor. Hatta gözlerinin güzelliğini burun ameliyatı ortaya çıkarabiliyor. Özellikle bayanlarda yandan baktığımızda burun ucunun ön planda, sırtının geri planda olmasını istiyoruz. Hele uç düşüklüğü çok bariz ise bunu mutlaka düzeltmek gerek. Burun yana doğru geniş ise bunu da daraltıyoruz. Burun içindeki kıkırdakların yerini değiştirerek, düzenleyerek bu işlemleri yapıyoruz. Tabi içerde septum deviasyonu gibi bir sorun varsa mutlaka onu da düzeltiyoruz. Deviasyonda alttan burun delikleri asimetrik olarak gözlemlenir. O sorun da düzeltilince çok güzel incecik burun ortaya çıkar. Tabi bunu yaparken burun deliklerinin büyüklük farkını da ortadan kaldırıp eşitlemek gerek.

Erkeklerde genelde ince burun yapısı oluşturmayı tercih etmiyorum. Çünkü erkeksi görünümü bozuyor. Erkek yüzü daha büyük ve iri oluyor. O yüze incecik bir burun komik durur. Her iki cinste bütün bunları yaparken, burun içindeki konkalarda fazlalık varsa yani burun eti dediğimiz yapılarda büyüme varsa, onları da radyofrekansla küçültüyoruz. Böylece hem estetik düzelme, hem nefes sıkıntısı aynı anda halledilmiş oluyor.

İşlem yaklaşık 1 – 2 saat kadar sürüyor. Hastanede bir gece yatışımız oluyor, ertesi sabah çıkıyoruz. Burun ağrımaz çünkü biz buruna ameliyat öncesinde uzun etkili bir ağrı kesici yapıyoruz. Ameliyat sonrası tek sıkıntı, bu bölgeye cerrahi işlem yapıldığı için oluşan şişliklerdir. Bazen morluk olabilir. Son zamanlarda bunun da daha az olmasını sağlayabiliyoruz. Eğer ki ertesi gün buz uygulama işlemi güzel yapılırsa bundan da kurtulmuş olunur. Bir hafta sonra hastamız geldiğinde burun üstündeki ateli çıkartıyoruz. Bu ateli sokakta gezenlerde görüyorsunuzdur. İçeriye gazlı bez tamponu koymuyoruz, silikon destekler koyuyoruz. Bu silikonlar çok kayganlar, bunların alınması hiçbir sıkıntı yaratmıyor, sümük gibi dışarıya çok rahat bir şekilde çıkıyor. Ayrıca bunun içinden nefes alınabiliyor.

Sonuç olarak; yüz güzelliğinden tam olarak söz edebilmek için burnun güzel ve yüz ile uyumlu olması gerekir. Burun estetiği ameliyatı bize bu imkanı verir.

Önceki İçerikNeden açık burun estetiği tercih ediyorum ?
Sonraki İçerikBurun Tipleri

4 YORUMLAR

  1. Merhaba, burnuma müdahale şart ama, sosyal açıdan oluşabilecek sıkıntılar beni tereddüte düşürüyor. Bu konuda tavsiye verebilir misiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz